warzywa i owoce

Owoce i warzywa od tysiącleci są podstawą diety człowieka, ponieważ dostarczają organizmowi wszystko to, co najważniejsze – witaminy, minerały oraz błonnik.

Warzywa i owoce

Owoce i warzywa na każdy dzień

Są podstawą niemal wszystkich kuchni świata, nadając potrawom wyjątkowego smaku oraz aromatu. Owoce i warzywa powinny gościć na naszym stole kilka razy dziennie, ponieważ zawierają mnóstwo cennych składników jak minerały, witaminy czy zapewniające właściwą pracę układu pokarmowego włókno roślinne.

W owocach i warzywach można znaleźć mnóstwo innych substancji odżywczych mających zbawienny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale również samopoczucie i urodę. Ich regularne spożywanie sprzyja przemianie materii, odtruwaniu organizmu oraz zachowaniu sił witalnych.

Zdrowie i smak przez cały rok

Surowe, gotowane, pieczone czy z grilla… Znajdująca się w owocach i warzywach soczystość oraz smak pozwalają przygotowywać je na wiele wymyślnych sposobów. Zaledwie w kilka chwil można z nich wyczarować nie tylko wytrawne dania czy wykwintne przekąski, ale również słodkie desery. Nietrwałe owoce i warzywa sezonowe warto zamknąć w słoikach lub zamrozić, by móc się nimi cieszyć przez cały rok.

Warzywa

Warzywa

Świat warzyw jest tak różnorodny, że każdy może znaleźć w nim swój ulubiony smak i w krótkim czasie wyczarować wyjątkowe potrawy.

Dowiedz się więcej
Owoce

Owoce

Słodkie, aromatyczne i niezwykle smaczne – owoce od tysiącleci towarzyszą człowiekowi w diecie.

Dowiedz się więcej
Kwaszonki

Kwaszonki

Kiszonki powinny gościć w codziennym menu ze względu na dużą zawartość witaminy C. Dzięki temu wpłyną na zwiększenie odporności i pomogą w utrzymaniu dobrego zdrowia przez cały rok.

Dowiedz się więcej
Świeże zioła

Świeże zioła

Świeże zioła stanowią nie tylko kolorową dekorację potraw. Wystarczy zaledwie szczypta młodych listków, by zwyczajnym daniom nadać zupełnie nowego smaku i aromatu.

Dowiedz się więcej
Grzyby

Grzyby

Dania z grzybami wyróżniają się przyjemnym aromatem i wyrazistym smakiem. W tradycyjnej kuchni polskiej są ważnym składnikiem zup, sosów oraz mięs.

Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO