Ryby hodowlane słodkowodne patroszone

Ryby słodkowodne i ich zalety

Subtelny smak, niska zawartość tłuszczu oraz źródło wielu cennych witamin i minerałów to jedynie niektóre walory, jakimi wyróżniają się jadalne ryby słodkowodne. Zarówno te żyjące w jeziorach, stawach, jak i rzekach zazwyczaj nie zawierają metali ciężkich (np. rtęci), w przeciwieństwie do niektórych ryb morskich. Warto wiedzieć, że większość ryb dostępna jest w sprzedaży po wypatroszeniu, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość i swój naturalny smak.

Najsmaczniejsze drapieżne ryby słodkowodne

Większość ryb żyjących w polskich jeziorach czy rzekach odżywia się larwami, żabami, kijankami czy mniejszymi rybami, dodatkowo wzbogacając swoje menu owadami, które przypadkowo wpadły do wody lub poruszały się przy jej powierzchni. Za najsmaczniejsze drapieżne ryby słodkowodne uważane są pstrągi, karpie, jesiotry, okonie, sandacze oraz węgorze wyróżniające się charakterystycznie wydłużonym ciałem i wyjątkowym smakiem.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO