Dżemy, miody, kremy

Słodkie dżemy i kremy

Te słodkie dodatki potrafią uprzyjemnić śniadanie zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Produkowane ze świeżych owoców dżemy mogą być jednak wykorzystane nie tylko do kanapek, ale również jako dodatek do naleśników, ciastek czy słodkich bułeczek. Dżemy nadają charakteru ciastom drożdżowym, piernikowym oraz tradycyjnym mazurkom. Podobną funkcję pełnią kremy, zwłaszcza te czekoladowe albo orzechowe. Świetnie smakują zarówno na zimnym, jak i ciepłym pieczywie.

Smaczny i zdrowy miód

Za najlepszy miód uważa się ten wytworzony przez pszczoły – złocisty, lejący i o słodkim zapachu. W zależności od surowca dzieli się na kwiatowy (lipowy, wielokwiatowy, akacjowy), spadziowy oraz mieszany. Miód towarzyszy człowiekowi od tysiącleci, służy nie tylko jako zamiennik cukru, ale także środek wspierający przy leczeniu przeziębień i zapaleń górnych dróg oddechowych.

Dżemy i powidła

Powidła i dżemy z truskawek, malin czy innych owoców to przetwory nie tylko nadające się do spożycia zaraz po otwarciu, ale także częste składniki wielu potraw, wypieków oraz deserów.
Dowiedz się więcej

Miody

Miód pszczeli to naturalny zamiennik cukru, odgrywający bardzo ważną rolę w przemyśle spożywczym, zwłaszcza w cukiernictwie i piekarnictwie.
Dowiedz się więcej

Kremy czekoladowe, orzechowe

Krem czekoladowy i orzechowy to nie tylko doskonałe smarowidło do kanapek, ale także składnik tortów, ciast oraz wielu różnorodnych wypieków.

Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO