Pralinki to rodzaj czekoladek z nadzieniem, którego rolę pełnić mogą słodka masa o wielu smakach, likier, orzechy lub kawałki kandyzowanych czy liofilizowanych owoców. Zazwyczaj mają niewielki rozmiar, w sam raz na pojedynczy kęs, i charakteryzują się różnorodnymi kształtami, kolorami oraz wymyślną dekoracją. Praliny w formie bombonierek od lat są nie tylko smaczną przekąską, ale także stanowią elegancki prezent dla bliskich. Dużym zainteresowaniem cieszą się praliny belgijskie od lat należące do jednych z najbardziej cenionych wyrobów czekoladowych na świecie.
Pralinki w gastronomii
Pojedyncze, ręcznie wyrabiane czekoladki (np. klasyczne praliny czekoladowe) często są podawane w restauracjach i kawiarniach jako dodatek do gorących napojów. Spakowane do eleganckiego pudełka stanowią doskonały upominek, który może uświetnić niejedną okazję, a zapakowane w ozdobny papier lub folięiułożone na hotelowej poduszce sprawiają, że goście milej wspominają pobyt.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę