Dziczyzna 

Mięso z dzika – popularny rodzaj dziczyzny 

Jak sama nazwa wskazuje, dziczyzna to mięso pochodzące od zwierząt, które żyły na wolności, poza hodowlami. Do najbardziej popularnych odmian dziczyzny zaliczamy mięso z dzika, które często przybiera formę kiełbasy czy pasztetu. Cechuje je głęboka ciemnoczerwona barwa oraz jędrna konsystencja. Wyrazisty smak i charakterystyczny zapach sprawiają, że trudno pomylić ten gatunek mięsa z jakimkolwiek innym.

Dziczyzna – jak wybrać odpowiedni rodzaj?

Przy wyborze odpowiedniego rodzaju dziczyzny warto zwrócić uwagę zarówno na preferencje smakowe, jak i charakter posiłku. Niektóre z mięs wymagają także dłuższej obróbki termicznej. Mięso z dzika doskonale nada się na przystawki, natomiast sarnina czy wszelkiego rodzaju dzikie ptactwo to idealne propozycje na danie główne.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO