Mieszanki

Mieszanka warzyw mrożonych – skład

Mrożone mieszanki warzywne składają się ze starannie wyselekcjonowanych składników będących nie tylko świetnym dodatkiem do różnorodnych potraw, ale również doskonałą alternatywą dla świeżych jarzyn. Przed zamrożeniem warzywa zostają umyte, obrane i podzielone na mniejsze części, co później znacznie skraca czas przygotowania zupy, sałatki lub zapiekanki. W zależności od składu mieszanki mogą mieć różne zastosowanie, np. być przygotowane do konkretnych potraw, jak leczo, zupa jarzynowa czy klasyczna sałatka staropolska.

Rodzaje mieszanek warzywnych

Każda mieszanka warzyw mrożonych pozwala na szybkie przygotowanie potraw o unikalnym smaku i szerokiej palecie barw. Dostępne w sprzedaży bukiety jarzynowe mogą być bazą wielu zup, a mieszanki dwuskładnikowe doskonale nadają się jako dodatki do dań głównych. Wśród wielu kombinacji wyjątkową grupę stanowią mrożone mieszanki warzywne charakterystyczne dla danej kuchni, np. węgierskiej, chińskiej czy meksykańskiej, które dzięki dodatkowi unikalnych przypraw pozwalają przyrządzić danie typowe dla danego regionu świata.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO