Marchew, pietruszka, por i seler to podstawowe składniki włoszczyzny. To idealne połączenie warzyw, z których możemy przygotować pyszny rosół. Włoszczyznę sprzedaje się w postaci gotowych pęczków, co jest niezwykle wygodnym rozwiązaniem. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby nieco urozmaicać zupy, dodając do nich grzyby czy czosnek, które sprawią, że danie będzie bardziej aromatyczne.
Włoszczyzna – zastosowanie w kuchni
Z włoszczyzny można ugotować nie tylko znakomity rosół. Marchew i pietruszka zielona stanowią idealny dodatek do innych smakowitych dań, takich jak zupy krem, surówki, farsze, zapiekanki czy wytrawne tarty. Natka pietruszki to zdrowe i smaczne zwieńczenie potraw, nadaje im nie tylko znakomity aromat, ale również walory estetyczne.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę