Ciasto chłodzone

Ciasto drożdżowe chłodzone w lodówce

Przygotowanie pulchnego ciasta drożdżowego jest dość czasochłonne, ponieważ wymaga ono solidnego wyrobienia oraz nawet kilkukrotnego odstawienia do wyrośnięcia. Spód do pizzy to najczęściej spotykane ciasto drożdżowe chłodzone w lodówce, dostępne w sklepach w formie rulonu spakowanego w folię ochroną zapobiegającą wysychaniu.

Różnorodne ciasta chłodzone do wypieków

W sklepie dostępne jest nie tylko ciasto drożdżowe chłodzone przeznaczone do wypieku pizzy lub słonych drożdżówek. Dużą popularnością cieszy się również ciasto francuskie będące bazą wielu wypieków, takich jak rogaliki, ciastka, kremówki czy torty z dodatkiem lekkiego kremu śmietanowego i świeżych owoców. Z kolei charakterystycznie rozwarstwiające się ciasto filo, będące dość trudne do samodzielnego przygotowania, jest głównym składnikiem wielu wypieków kuchni Europy Środkowo-Wschodniej oraz bałkańskiej. W formie schłodzonej można również kupić delikatne ciasto kruche na drobne wypieki oraz specjalne ciasto, przeznaczone do wypieku słodkich i wytrawnych tart.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO