Brokuł, kalafior, kapusta

Brokuł, kalafior, kapusta – do czego można ich użyć?

Brokuły mogą stanowić bazę do przygotowywania dań na ciepło lub zimno. Można z nich przyrządzić sałatki, zupy, zapiekanki, a także burgery warzywne. Równie szerokie zastosowanie w kuchni ma kalafior. Z warzywa warto przygotować zupę, curry, kotlety wegetariańskie lub ugotować i polać ulubionym sosem. Kapusta to koleje warzywo, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. W Polsce bardzo popularna jest kapusta włoska, kapusta pekińska i czerwona kapusta, każda z nich stanowi bazę do przygotowywania sałatek. Kolejnym przysmakiem Polaków jest kapusta kiszona, z której można przygotować surówkę, kapuśniak czy bigos.

Świeże warzywa od sprawdzonych dostawców

Nasza hurtownia dostarcza świeże warzywa do sklepów i lokali gastronomicznych. Dzięki bogatej ofercie produktowej jesteśmy w stanie kompleksowo zaopatrzyć każde przedsiębiorstwo. 
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO