żółte

Sery żółte – odmiany 

Sery żółte występują w wielu odmianach, a każda z nich charakteryzuje się unikalnym smakiem. Wspólną cechą produktów jest to, że są wyprodukowane z mleka krowiego. Żółte sery mogą być wzbogacane na przykład przyprawami czy ziołami. Najbardziej popularne sery w Polsce to: gouda, edamski, ementaler, tylżycki, salami, radamer, parmezan oraz cheddar. Każdy z serów różni się od siebie smakiem, wyglądem i zastosowaniem. 
 

Żółte sery – zastosowanie w kuchni

Żółte sery to niezwykle uniwersalne produkty, które można dodawać do dań na ciepło i zimno. Chętnie wybierane przez konsumentów są sery żółte w plastrach, które doskonale nadają się na kanapki. Warto również zaopatrzyć się w sery żółte w kostkach – można je podzielić na małe kawałki i dodać do sałatki. Natomiast tarte sery żółte sprawdzą się do przygotowywania dań na ciepło.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO