Choć wyrazów „sok” i „nektar” nieraz używa się naprzemiennie, oznaczają one jednak inne rodzaje napojów. Sok to produkt otrzymywany ze świeżych lub przechowywanych owoców albo warzyw. Ma on smak i aromat tych składników, z których został wyprodukowany. Soki nie powinny zawierać konserwantów, barwników ani żadnych substancji poprawiających smak czy konsystencję. Aby nie było potrzeby przechowywania ich w lodówce przed otwarciem, soki poddawane są procesowi pasteryzacji. Niepasteryzowane mają znacznie krótszy termin przydatności do spożycia.
Nektary – napoje owocowe
Nektary to napoje powstałe z przecieranych składników oraz ich soków z dodatkiem wody. Wyróżniają się gęstą, nieraz kremową konsystencją oraz intensywnym smakiem owoców lub warzyw. Zarówno jedno- jak i wieloskładnikowe nektary pasteryzowane dostępne są zazwyczaj w butelkach i kartonach o różnej pojemności.
/Content Component/With Images Left and Right/content(2,9) : error : Object reference not set to an instance of an object.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę