Przystawki, przekąski

Przystawki i przekąski

Galaretki drobiowe, wieprzowe oraz warzywne

Smaczny galat z kurczaka lub wieprzowych nóżek to jedna z najpopularniejszych przystawek kuchni polskiej, dlatego jest obowiązkowym punktem menu restauracji i lokali gastronomicznych specjalizujących się w tradycyjnych daniach. Przygotowywana z wywaru mięsnego, z dodatkiem warzyw i jajka galaretka wieprzowa, drobiowa czy rybna najczęściej serwowane są z dodatkiem soku cytrynowego lub octu oraz obowiązkowo świeżego pieczywa.

Pieczarki w occie, faszerowane papryczki i inne przekąski

Wiele marynat świetnie się sprawdza jako zimne przekąski podczas bankietów, przyjęć czy spotkań firmowych organizowanych w lokalach gastronomicznych. Takie przekąski podawane są zazwyczaj w niewielkich naczyniach lub w formie wygodnych do spożywania koreczków. Ponadto pieczarki w occie, pomidory suszone w oleju, a także oliwki czy papryczki faszerowane są ważnym składnikiem wielu innych potraw złożonych, zwłaszcza sałatek, zapiekanek oraz nadzienia mięsno-warzywnego.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO