Owoce morza

Najpopularniejsze owoce morza

W skład owoców morza wchodzą jadalne mięczaki i skorupiaki morskie. W mieszankach można znaleźć małe ośmiorniczki, krewetki, kawałki kałamarnic, mięso omułek i pokrojone w krążki kalmary. Dostępne w sprzedaży owoce morza przed mrożeniem zostają przebrane, wyczyszczone oraz ugotowane lub zblanszowane, dzięki czemu zachowują świeżość oraz unikalny smak przez cały transport i okres przechowywania. Z gotowej mieszanki można przygotować sałatki, zupy, dania makaronowe, risotta, a także popularną w Hiszpanii paellę.
 

Krewetki, kraby i homary mrożone

Morskie skorupiaki często są serwowane w restauracjach i lokalach specjalizujących się głównie w daniach kuchni śródziemnomorskiej. Krewetki w zależności od rozmiaru są składnikiem wielu wyśmienitych potraw, past oraz przekąsek. Choć drobne skorupiaki często są przygotowywane w domowej kuchni, tak langusty czy homary mrożone wciąż są uznawane za towar luksusowy, dlatego najczęściej spożywa się je w profesjonalnych restauracjach.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO