Świeże soki

Świeży sok z marchwi

Sok świeży – znaczenie w gastronomii

Coraz częściej w sklepowych chłodniach można spotkać soki jednodniowe, czyli niepasteryzowane świeże soki z owoców lub warzyw. Nie mogą one zawierać żadnych dodatków mających na celu podniesienie walorów smakowych czy kolorystycznych, jak barwniki, konserwanty czy aromaty. Świeży sok jest tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie ważne witaminy i mikroelementy, które znajdowały się w poszczególnych składnikach. Mętność lub rozwarstwianie produktu jest cechą naturalną i nie świadczy o zepsuciu soku.

Świeże soki – zastosowanie

Wyjęte prosto z lodówki świeże soki owocowe, warzywne bądź mieszane mają właściwości orzeźwiające, a obecność cennych składników i brak sztucznych dodatków wpływają pozytywnie na funkcjonowanie organizmu. Sok świeży przygotowany z przetartych składników ma dość gęstą, kremową konsystencję i często zastępuje drobną przekąskę pomiędzy posiłkami lub stanowi smaczny dodatek do śniadania.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO