Coraz częściej
w sklepowych chłodniach można spotkać soki jednodniowe, czyli niepasteryzowane świeże
soki z owoców lub warzyw. Nie mogą one zawierać żadnych dodatków mających
na celu podniesienie walorów smakowych czy kolorystycznych, jak barwniki,
konserwanty czy aromaty. Świeży sok jest tłoczony na zimno, dzięki czemu
zachowuje wszystkie ważne witaminy i mikroelementy, które znajdowały się w poszczególnych
składnikach. Mętność lub rozwarstwianie produktu jest cechą naturalną i nie świadczy
o zepsuciu soku.
Świeże soki – zastosowanie
Wyjęte
prosto z lodówki świeże soki owocowe, warzywne bądź mieszane mają
właściwości orzeźwiające, a obecność cennych składników i brak sztucznych
dodatków wpływają pozytywnie na funkcjonowanie organizmu. Sok świeży przygotowany
z przetartych składników ma dość gęstą, kremową konsystencję i często zastępuje
drobną przekąskę pomiędzy posiłkami lub stanowi smaczny dodatek do śniadania.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę