Pasta jajeczna z awokado i tuńczykiem

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Pasta z jajkiem – skład, rodzaje

Wśród wielu rodzajów smarowideł do pieczywa pasta jajeczna wyróżnia się kremową konsystencją i nietuzinkowym smakiem, zależnym przede wszystkim od zastosowanych dodatków. Ugotowane na twardo i drobno posiekane jajka zmieszane z majonezem doskonale współgrają z aromatycznymi ziołami (tymianek, bazylia, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi), tworząc dodatek idealny do świeżego pieczywa, krakersów czy grzanek. Pasta z jajkiem doskonale smakuje także w połączeniu z warzywami (rzodkiewka, suszone pomidory, ogórek, cebula), serami (żółte, twarogi) oraz wędzoną rybą.

Pasty w gastronomii

Gotowe pasty dostępne w plastikowych opakowaniach świetnie się sprawdzają zarówno przy przygotowaniu domowego śniadania, jak i większych uroczystości organizowanych przez lokale gastronomiczne. Wśród wielu rodzajów produktów z tej kategorii na szczególną uwagę zasługują te o wyrazistym smaku, np. pasta jajeczna z tuńczykiem, aromatyczna pasta z dodatkiem łososia lub łagodna wegetariańska pasta z awokado i jajek.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO