Zarówno prowadzenie działalności gastronomicznej, jak i codzienne przygotowanie posiłków w gospodarstwie domowym wiążą się ze stałym dostępem do wody pitnej. Bez względu na porę roku warto mieć pod ręką bezpieczną do spożycia wodę. Woda niegazowana w butelkach może być przechowywana w chłodnym i ciemnym miejscu nawet do 2 lat, dlatego w lokalach gastronomicznych robi się jej zapasy.
Woda mineralna niegazowana – właściwości
Woda mineralna niegazowana zawiera określoną ilość rozpuszczonych składników stałych, znajdujących się pod postacią jonów. Może również mieć w składzie różne gazy pochodzenia naturalnego, np. siarkowodór czy dwutlenek węgla. Ze względu na ilość pierwiastków wody niegazowane dzielone są na nisko-, średnio- i wysokomineralizowane (zawierające ponad 1500 mg soli mineralnych), a większość z nich dostępna jest w plastikowych opakowaniach o pojemności do 5 l.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę