Przed wyborem mięsa dobrze znać cechy, które posiada wysokiej jakości wieprzowina. Istotny jest jej kolor – młode mięso będzie różowe, natomiast te pochodzące ze starszych sztuk ciemniejsze i twardsze. Zaleca się, by wybierać kawałki lekko przerośnięte tłuszczem. Wygląd mięsa nie jest jedynym czynnikiem świadczącym o jego jakości – zapach powinien być delikatny i słodkawy.
Walory mięsa wieprzowego
Ten gatunek mięsa jest bogaty w witaminy z grupy B, stanowi także źródło wysoko przyswajalnego białka oraz aminokwasów. Oprócz właściwości odżywczych wieprzowinę charakteryzują niepowtarzalny smak i wyjątkowa soczystość. W naszej ofercie dostępne jest właśnie takie najwyższej jakości mięso wieprzowe, pochodzące ze sprawdzonych hodowli.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę