Kozi i owczy

Ser kozi – charakterystyka 

Kozie sery mają wyrazisty, lekko ostry smak. Sprawdzają się jako dodatek do makaronu czy risotto. Można również podawać je jako klasyczne tapas w towarzystwie oliwek, szynki, orzechów czy suszonych pomidorów. Zarówno sery kozie, jak i owcze posiadają wiele wartości odżywczych, przewyższając pod tym kątem produkty z mleka krowiego. Ser kozi zawiera też mniej laktozy, dlatego może być spożywany przez osoby z alergią na białko mleka krowiego. 

Ser owczy – czym się wyróżnia?

Mleko owcze może przynieść wiele korzyści zdrowotnych, dlatego jest chętnie wykorzystywane do wyrobu różnorodnych produktów. Produkowany z niego ser owczy zawiera dużo białka, witamin i składników mineralnych. Konsumenci doceniają nie tylko jego walory odżywcze, lecz także smakowe. Ser owczy ma barwę białą, jest kruchy i wyraźnie słony w smaku. Można nim zastąpić tradycyjny ser, wykorzystując go jako dodatek do kanapek czy zapiekanek.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO
Ask METRO
What can we do for You?
Our experts are ready to assist you if have any questions concerning our assortment, promotions and services, or you need business consultancy.