rybne

Różnorodne przetwory z ryb

Tuńczyk, szprotki czy sardynki w puszce… wszystkie przetwory z ryb cieszą się dużą popularnością w branży gastronomicznej, ponieważ są długoterminowe i dzięki dodaniu przypraw oraz sosu nabierają wyjątkowych smaków. Ponadto przetworzone w ten sposób ryby zachowują swoje właściwości, czyli nadal są źródłem pełnowartościowego białka, witamin, minerałów oraz kwasów omega-3, przy czym do ich wytworzenia z reguły nie używa się konserwantów, ponieważ sterylizacja oraz hermetyczne opakowanie zapewniają zachowanie świeżości przez wiele miesięcy.

Przetwory rybne – zastosowanie

Konserwy są doskonałym składnikiem wielu potraw przygotowywanych na zimno. Tuńczyk lub makrela w oleju są świetnym dodatkiem do lekkich, lecz sycących sałatek, sardynki lub szprotki w puszce nadają się do przyrządzania past kanapkowych, a ryby w sosie własnym stanową ważny element diet niskotłuszczowych. Gotowe dania w konserwie, jak paprykarz szczeciński lub pasztet, są świetnym smarowidłem do kanapek lub pieczywa chrupkiego.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO