Podroby obfitują w ogrom cennych dla zdrowia składników odżywczych takich jak np. witaminy, białko i żelazo, które wspierają układ odpornościowy, prawidłowe krążenie, dostarczają energii i poprawiają stan skóry. Podroby są bardzo cenione w wielu kuchniach świata, a przygotowane z nich potrawy wyróżniają się nietuzinkowym smakiem. Do najpopularniejszych dań kuchni polskiej na pewno należą pieczona wątróbka, flaczki i ozorki w sosie.
Pasztety na wiele sposobów
Pasztety najczęściej są przygotowywane z mięsa i podrobów, choć w ostatnich czasach dużą popularnością cieszą się również ich odmiany warzywne. Klasyczne wersja to tradycyjne danie pochodzące najprawdopodobniej z kuchni francuskiej, w której dawniej jadane było na ciepło lub zapiekane w cieście. W Polsce pasztety najczęściej są stosowane jako wędlina do kanapek lub w formie pasztecików – nadziewanych bułeczek – doskonale komponujących się z barszczem czerwonym.
Pasztety
Wśród
polskich konsumentów niezwykle popularnym produktem są różnego rodzaju pasztety.
Do tych powszechnie dostępnych należy głównie pasztet mięsny, który można kupić
niemal w każdym sklepie. Klasyczny pasztet to farsz podawany w plastrach na
zimno lub ciepło – asortyment hurtowni obejmuje duży wybór tego typu produktów wysokiej
jakości.
Bardzo
popularnym produktem wśród polskich konsumentów są podroby. Zawierają one
zwartą konsystencję i wiele składników odżywczych. Popularnym rodzajem tego
produktu są podroby z kurczaka, które z łatwością można zamówić w naszej hurtowni.
Ten rodzaj mięsa jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga długiej obróbki
termicznej.