Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

W halach MAKRO znajdują się także ryby żywe. Pragniemy zapewnić Was, jako naszych klientów, że są one traktowane w sposób humanitarny oraz zgodny z wytycznymi Głównego Lekarza Weterynarii.

Asortyment żywych ryb w MAKRO:

  • Szczupak żywy

    Szczupak żywy

  • Pstrąg tęczowy żywy

    Pstrąg tęczowy żywy

  • Jesiotr żywy

    ryby-zywe-slodkowodne-03-jesiotr-zywy

  • Karaś

    Karaś

  • Sandacz

    Sandacz

  • Karp żywy

    Karp żywy

  • Lin żywy

    Lin żywy

  • Amur żywy

    Amur żywy

  • Tołpyga

    Tołpyga

  • Wegorz

    ryby-zywe-slodkowodne-10-wegorz

  • Sum europejski

    Sum europejski



Dowiedz się więcej

  • Jakość pod kontrolą

    Jako profesjonaliści nie ograniczamy się tylko do   sposobu  przetrzymywania  ryb  żywych  w  naszych  akwariach,  ale  poprzez  audytowanie  dostawców  śledzimy proces  hodowli ryb  i  kontrolujemy  przestrzeganie   metod  profesjonalnego  transportu   z  zapewnieniem  odpowiedniego  zagęszczenia ryb  w   pojemnikach,   jak  równieżwymaganej    temperatury   i   stanu  natlenienia  wody  w  zbiorniku  transportowym.

  • Czy wiesz, że…

    Każdy klient nabywający w Hali rybę żywą może nabyć specjalne opakowanie umożliwiające jej prawidłowe przenoszenie. Należy pamiętać, że transport do domu takiej ryby nie powinien być dłuższy niż 1 h 40 min w temp. do 5 st.C lub 20 min. przy temp. powyżej 10 st. C.

    Nigdy nie należy zawiązywać torby, która służy do transportu żywej ryby!

  • Warunki przetrzymywania

    Podstawową kwestią są warunki przetrzymywania żywych ryb. Powinny one znajdować się w basenach z czystą, natlenowaną wodą, która musi być regularnie zmieniana. Optymalna temperatura wody wynosi poniżej 10 st. C. Dostarczane do  naszych  Hal  żywe ryby są  przetrzymywane w  profesjonalnych akwariach z  zachowaniem wymaganych prawem zasad i ściśle określonych parametrów  (takich  jak temperatura,  pH, jak również zawartość azotanów i azotynów) jakie obowiązują przy przetrzymywaniu ryb żywych.

Jak przewozić żywe ryby?

Transport ryby żywej może odbywać się bez wody, pamiętając o zapewnieniu stałego dostępu powietrza i nie zakrywaniu powierzchni ciała ryby, np. torbą foliową. W tym celu stosuje się specjalne pojemniki z „ożebrowaniem” lub specjalne wkłady z tworzywa. 
Istotą jest odsunięcie ciała ryby od powierzchni opakowania, aby zapewnić naturalną wymianę gazową przez powierzchnię skóry.

Rybę można przenosić też w wodzie pamiętając o tym, żeby miała wystarczającą ilość wody (dwa razy więcej niż wynosi jej masa) oraz możliwość przyjęcia naturalnej pozycji. Dlatego w tym wypadku bardzo ważny jest rozmiar opakowania.


Platforma rybna w MAKRO

Jakość gwarantowana!

Platforma Rybna jest jedną z platform logistycznych MAKRO, na którą codziennie dostarczane są świeże ryby i owoce morza. Tam przechodzą pierwszą, wnikliwą kontrolę jakości, która jest decydująca, ponieważ na tym etapie dostawa może zostać odrzucona – jeśli nie spełnia wszystkich wymogów jakościowych, bądź przyjęta i rozesłana do poszczególnych hal MAKRO.

Poznaj Platformę Rybną »
platforma-rybna

Powiązane usługi

dostawy dla twojego lokalu w hurtowni makro

Dostawy do Twojego lokalu

Od 2011 r. oferujemy naszym Klientom HoReCa wszechstronną, szybką i sprawnie działającą usługę dostaw, zyskując w ten sposób kolejną przewagę konkurencyjną. Dowozimy cały potrzebny Klientowi asortyment, a nie tylko wybrane towary, gwarantujemy najwyższą świeżość naszych produktów (dzięki zachowaniu ciągu chłodniczego).

Dowiedz się więcej o dostawach do lokalu
rozwiazania dla gastronomii w hurtowni makro

Rozwiązania dla gastronomii

W naszej ofercie znajdują się wysokiej jakości produkty takich marek jak: RIOBA, Hendi, Bartscher, Igloo, Cold, Roller Grill, MaGa, Whirlpool czy HoReCa Select, opatrzonej gwarancją na 24 miesiące oraz możliwością darmowego montażu.

Dowiedz się o rozwiązaniach dla gastronomii
gwarancja najwyzszej jakosci w hurtowni makro

Gwarancja najwyższej jakości

Dokładamy wszelkich starań, aby kupowane przez Państwa produkty spełniały najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego. Zważając na fakt, iż prowadzą Państwo również przedsiębiorstwa związane z produkcją, przetwarzaniem lub dystrybucją żywności uważamy, iż spełnienie wymogów prawa żywnościowego powinno być naszym wspólnym priorytetem.

Dowiedz się więcej o gwarancji najwyższej jakości