W halach MAKRO dostępny jest szeroki asortyment ryb żywych. Przetrzymywane są one w profesjonalnych akwariach z czystą, natlenioną, regularnie zmienianą wodą utrzymującą wymagane prawem, ściśle określone parametry (temperatura, pH wody, zawartość azotanów i azotynów). Klient, kupując w hali żywe ryby, może nabyć specjalne opakowanie umożliwiające ich prawidłowe przenoszenie. Ponieważ ryby żywe dostarczane są do hal od lokalnych dostawców, występują różnice w asortymencie dostępnym w poszczególnych halach.


Asortyment żywych ryb w MAKRO:

  • Szczupak żywy

    Szczupak żywy

  • Pstrąg tęczowy żywy

    Pstrąg tęczowy żywy

  • Jesiotr żywy

    ryby-zywe-slodkowodne-03-jesiotr-zywy

  • Karaś

    Karaś

  • Sandacz

    Sandacz

  • Karp żywy

    Karp żywy

  • Lin żywy

    Lin żywy

  • Amur żywy

    Amur żywy

  • Tołpyga

    Tołpyga

  • Wegorz

    ryby-zywe-slodkowodne-10-wegorz

  • Sum europejski

    Sum europejski


Asortyment żywych owoców morza

  • Homar Kanadyjski importowany żywy

    ryby żywe - homar

  • Krab kieszeniec - żywy

    Żywe owoce morza - krab

  • Homarzec - żywy

    żywe owoce morza homarzec


Sprawdź także

Swiezosc ryb i owoców morza

Świeżość ryb i owoców morza

Ryby dostarczane są do hurtowni Makro nawet 5 razy w tygodniu, dzięki temu masz pewność, że są zawsze świeże.

Sprawdź jak rozpoznać świeżość ryb i owoców morza »
Jakość pod kontrolą

Jakość pod kontrolą

MAKRO współpracuje wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami, którzy przestrzegają wysokich standardów produkcji i procedur transportu żywności.

Sprawdź jak dbamy o jakość »
Metody obróbki termicznej ryb

Obróbka termiczna

Nie każdą rybę można przyrządzać na wszystkie sposoby, dlatego warto zastanowić się nad doborem odpowiedniej techniki kulinarnej.

Sprawdź metody obróbki termicznej »
Kalendarz sezonowości ryb

Kalendarz sezonowości

Proces zakupowy świeżych ryb i owoców morza w MAKRO to przede wszystkim zakup już w dniu połowu!

Sprawdź kalendarz sezonowości »