Ostrygi to małże, które ceni się najbardziej spośród wszystkich jadalnych mięczaków. Mają delikatne mięso, bogate w składniki mineralne, zwłaszcza fosfor, potas, sód oraz witaminy. Ostrygi uznaje się za bardzo silny afrodyzjak, pożądany na przykład w czasie... romantycznych kolacji. W MAKRO zawsze znajdziesz świeże ostrygi pochodzące z hodowlii w Holandii, które zasmakują Ci i na surowo, i w bardziej pracochłonnych daniach.

Dostępne formy ostryg

  • Żywe ostrygi

    zywe-ostrogy-180x110

    Świeże ostrygi otwórz, skrop sokiem z cytryny, solą i pieprzem i spożywaj na surowo albo krótko piecz, smaż lub duś, a będziesz chciał, aby częściej gościły na Twoim stole.


Dowiedz się więcej

  • Platforma rybna

    Platforma rybna jest jedną z platform logistycznych MAKRO, na którą codziennie dostarczane są świeże ryby i owoce morza. Tam przechodzą pierwszą, wnikliwą kontrolę jakości, która jest decydująca, ponieważ na tym etapie dostawa może zostać odrzucona – jeśli nie spełnia wszystkich wymogów jakościowych, bądź przyjęta i rozesłana do poszczególnych hal MAKRO.

  • Zaufanie Klientów

    MAKRO działa na polskim rynku już 20 lat, przez ten czas zdobywając zaufanie coraz większej liczby przedsiębiorców. Oferowane produkty, w tym żywe ostrygi, spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Także i Ty możesz dołączyć do ich grona i odkryć tajemnicę sukcesu MAKRO.

  • Zawsze świeże produkty

    Dostępne w MAKRO ryby i owoce morza dostarczane są na stoiska rybne bezpośrednio od producentów i rybaków z zachowaniem łańcucha chłodniczego.



Inne produkty w kategorii owoce morza

  • Kalmary

    kalmary-180x110

    Kalmary (kałamarnice) to głowonogi. Dobrze smakują smażone, pieczone oraz grillowane, można je również marynować.

  • Homary

    homary-180x110

    Homary, bliscy krewni naszego polskiego raka, charakteryzują się białym mięsem o niezwykle delikatnym smaku.

  • Małże mrożone

    malze-sv-jakuba-180x110

    Małże mrożone doskonale sprawdzą się w sytuacjach kiedy trzeba magazynować większą ilość tych skorupiaków lub gdy spontanicznie potrzebne są do przygotowania dania.