Zioła i przyprawy

Zioła i przyprawy w MAKRO


Asortyment ziół i przypraw w MAKRO


Sztuka przyprawiania

Sztuka przyprawiania

Kuchnie świata różnią się od siebie, jednak jedną rzecz mają wspólną: nie obejdą się bez ziół i przypraw. Ponieważ, poprzez doprawianie, poszczególne składniki stają się jedzeniem, to właśnie przyprawianie nadaje potrawie charakter. I mało co jest tak inspirujące dla kucharza jak eksperymentowanie z wprost niezwykłą, zawsze fascynującą różnorodnością ziół i przypraw.

Dowiedz się więcej »

Uniwersalne mieszanki przypraw

Uniwersalne mieszanki przypraw

Oczywiście, każdy może stworzyć swoją własną mieszankę przypraw. Składniki mielimy, siekamy albo rozgniatamy, a później łączymy. Możesz ich użyć jako suchej mieszanki przypraw, którą użyjesz do natarcia mięsa przed gotowaniem. Możesz dodać ją podczas gotowania albo nawet zaraz przed podaniem. Możesz także zrobić z tej mieszanki marynatę (do mięs albo ryb).

Dowiedz się więcej »


Alergeny w menu

Od 13 grudnia 2014 r. w Twojej karcie menu masz prawny obowiązek uwzględnić informacje o alergenach występujących w serwowanych w potrawach. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności wprowadza restrykcyjne regulacje w tym zakresie.

Dowiedz się więcej

Alergeny w menu