Profesjonalny sprzęt gastronomiczny


Każdego dnia szefowie kuchni spotykają się z wieloma wyzwaniami związanymi z przygotowywaniem posiłków dla coraz bardziej wymagających klientów. Ze względu na zróżnicowane upodobania kulinarne klienteli pochodzącej z całego świata, sprostanie nawet najbardziej skomplikowanym zamówieniom wymaga zastosowania odpowiednich technik i sprzętów, które przyspieszą proces tworzenia i serwowania posiłków. MAKRO wychodząc naprzeciw potrzebom lokali gastronomicznych posiada w swej ofercie szeroki wachlarz artykułów, dzięki którym działania te zostaną zrealizowane o wiele sprawniej i efektywniej. 

Sprzęt gastronomiczny

Za początek rozwoju sztuki kulinarnej uznaje się już epokę lodowcową (50 000 lat p.n.e.), w której to człowiek budując trwałe paleniska dzięki umiejętności posługiwania się ogniem zaczął nie tylko gotować, ale również wędzić pokarm. Ten początkowy etap tworzenia się gastronomii miał wpływ na późniejszy, zróżnicowany w zależności od warunków geograficznych rozwój, który doprowadził nas do ówczesnego znaczenia tego pojęcia. Gastronomia uznawana jest bowiem za rodzaj działalności gospodarczej, który polega na zarządzaniu restauracją, czy barem. Należy jednak pamiętać, że pod tym pojęciem kryje się przede wszystkim wiedza na temat żywności, jej wartości odżywczych, a także umiejętność przygotowania smacznych i równocześnie atrakcyjnych wizualnie potraw.
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny
W dobie dzisiejszej technologii, restauratorzy mogą sobie pozwolić na wiele udogodnień, dzięki którym można przyspieszyć proces zaspokajania wymagań klientów w profesjonalny sposób.

Dzięki systematycznym analizom rynku prowadzonym przez analityków MAKRO, firma stara się sprostać
oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów, rozumiejąc potrzeby pracowników branży gastronomicznej. Bogate zaopatrzenie zawiera wszystko to, czego potrzebuje profesjonalna placówka, począwszy od kuchni elektrycznych, robotów kuchennych, zmywarek czy chłodziarek do wina, aż po kostkarki do lodu, minibary, frytownice, czy sokowirówki. Wśród przykładowych sprzętów można też znaleźć m.in. warniki do wody, podgrzewacze do potraw, szatkownice elektryczne, zamrażarki, kuchenki mikrofalowe, czy piece do pizzy

Wychodząc naprzeciw wymaganiom oraz oczekiwaniom sektora gastronomicznego przygotowaliśmy starannie wyselekcjonowaną ofertę urządzeń i artykułów najwyższej jakości, wykorzystujących nowoczesne, funkcjonalne rozwiązania.

Rozwiązania dla Twojej restauracji

Rozwiązania dla Twojej restauracji:

  • Przygotowanie i podawanie dań
    Kuchnie, piece do pizzy, kuchenki mikrofalowe frytownice, tostery, opiekacze, grille i wiele innych urządzeń, w których zastosowano nowoczesne rozwiązania ułatwiające szybkie przygotowanie dań.
  • Przygotowanie i podawanie napojów
    Ekspresy, młynki, zaparzacze i warniki, które zapewniają szybkie przygotowanie oraz estetyczne podanie świeżo parzonej, gorącej kawy bądź herbaty.
  • Przechowywanie
    Podgrzewacze, kociołki, bemary stoły i nadstawki chłodnicze, witryny chłodnicze pozwalające w praktyczny sposób przechowywać, podawać i wyeksponować przygotowane dania lub produkty.
  • Czyszczenie
    Zmywarki i inne profesjonalne urządzenia charakteryzujące się wysoką wydajnością oraz niskimi kosztami eksploatacji.
  • Wyposażenie
    Wysokiej jakości meble ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej, z możliwością wykonania według projektu dostarczonego przez Klienta.

Gdzie kupić najlepszy sprzęt gastronomiczny?

Znajdź najbliższą halę MAKRO

Sprawdź ofertę marek własnych MAKRO

Sprawdź ofertę marek własnych MAKRO