Niezbędnik dla gastronomii

To miejsce, w którym będziemy publikować konkretne wskazówki jak i niezbędne i aktualne informacje dot. wymogów higienicznych, dbałości o zdrowie klientów i pracowników czy funkcjonowania Waszych biznesów w różnych warunkach rynkowych.

Porady ekspertów

Artykuły specjalistów z dziedziny HORECA

Bądź profesjonalny w komunikacji na Facebooku

Prowadzenie profilu restauracji w mediach społecznościowych ma sens, jeśli robicie to na 100%. Zacznijcie od prawidłowo przygotowanego posta na Facebooku, który będzie angażował, przyciągał uwagę oraz budował zasięgi, a przez to SPRZEDAWAŁ Waszą usługę dostawy!
Dowiedz się więcej

Budowanie kanału dostaw

Sektor jedzenia w dostawie cały czas przybierał na sile, ale to właśnie pandemia spowodowała dynamiczny rozwój tego kanału sprzedaży. Zmienił się cały rynek gastronomiczny.
Dowiedz się więcej

Jak stworzyć posta na Facebooka, który zwiększy sprzedaż?

Nie ulega wątpliwości, że media społecznościowe mają olbrzymią moc, ponieważ pomagają docierać na bieżąco do naszych odbiorców z najważniejszymi informacjami. Niejednokrotnie jednak zauważamy brak strategii i konsekwencji w promowaniu lokali oraz oferty dowozowej restauracji na Facebooku czy Instagramie.
Dowiedz się więcej

Galopująca inflacja - jak sobie z nią poradzić?

Czym właściwie jest inflacja? Inflacja to proces zmiany, a konkretniej mówiąc, wzrostu cen w danej gospodarce. Oznacza to, że mając określoną ilość pieniędzy możemy za nie kupić mniej dóbr.

Dowiedz się więcej

Jak poradzić sobie z brakiem pracowników w gastronomii?

Po trudnych miesiącach nareszcie jest lepiej – obroty rosną, ludzie chętnie przychodzą do restauracji i spędzają czas przy dobrym winie i pysznym jedzeniu. Czy można więc powiedzieć, że po trudnych miesiącach lockdownu przyszedł czas dobrobytu?

Dowiedz się więcej

Narzędzia i usługi MAKRO

Dish

System do zarządzania miejscem w lokalu i składania zamówień przez Twoich klientów.

Advisory Team

Zespół ekspertów do spraw rozwoju biznesu Klienta HoReCa

Doradztwo Szefów Akademii Inspiracji MAKRO

Współpraca z ekspertami w formie indywidualnych konsultacji i warsztatów

Rezerwacja stolików

Narzędzie jest proste w obsłudze i to Wy decydujecie kiedy i w jakich godzinach ma działać.

Menukit

Przygotowaliśmy dla Was materiał pokazujący w jaki sposób zoptymalizować przygotowanie potraw w Waszych lokalach, ograniczyć koszty i to wszystko zupełnie bezpłatnie używając naszego narzędzia MenuKit.

Sprzęt za obroty

Kupiłeś nowy sprzęt lub dopiero planujesz wyposażyć swoją gastronomię? Pomożemy sfinansować Twoją inwestycję!