Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Jakość pod kontrolą

Co robi MAKRO, aby zachować ciąg chłodniczy?

Klienci coraz częściej przywiązują uwagę do pochodzenia ryb i bezpieczeństwa zdrowotnego związanego z ich spożywaniem. Zobacz jak dbamy, by ryby i owoce morza dostępne w naszych halach zawsze były świeże.


Ryby z najlepszych łowisk
Platforma rybna i kontrola jakości
Specjalistyczny transport do hali

Konsumenci coraz częściej przywiązują wagę do pochodzenia ryb i bezpieczeństwa zdrowotnego związanego z ich konsumpcją. MAKRO współpracuje wyłącznie z dostawcami, którzy przestrzegają wysokich standardów produkcji i procedur transportu żywności. 

Od naszych partnerów logistycznych wymagamy umiejętności utrzymania prawidłowej temperatury na każdym etapie łańcucha chłodniczego. Jednocześnie w momencie dostaw na Platformę rybną produkty są kontrolowane m.in. pod kątem spełniania wymagań jakościowych i temperatury. 

Wspomagamy również naszych Klientów w zachowaniu ciągu chłodniczego. Oferujemy artykuły niezbędne podczas transportu produktów spożywczych. W naszej ofercie można znaleźć: wkłady termiczne, torby termoizolacyjne, pojemniki termoizolacyjne, wkłady żelowe.


Kontrola jakości w hali
Stoisko w hali
Zakup świeżej ryby

Platforma Rybna w MAKRO

Platforma Rybna jest jedną z platform logistycznych MAKRO, na którą codziennie dostarczane są świeże ryby i owoce morza. Tam przechodzą pierwszą, wnikliwą kontrolę jakości, która jest decydująca, ponieważ na tym etapie dostawa może zostać odrzucona – jeśli nie spełnia wszystkich wymogów jakościowych, bądź przyjęta i rozesłana do poszczególnych hal MAKRO.

Poznaj Platformę Rybną

jakosc-ryb-platforma-rybna

Świeżość ryb i owoców morza

Świeżość ryb i owoców morza

Ryby dostarczane są do hurtowni MAKRO nawet 5 razy w tygodniu, dzięki temu masz pewność, że są zawsze świeże.

Sprawdź jak rozpoznać świeżość ryb i owoców morza »

Kalendarz sezonowości ryb i owoców morza

Kalendarz sezonowości

Proces zakupowy ryb i owoców morza, to przede wszystkim zakup już w dniu połowu.

Zobacz kalendarz sezonowości »

Obróbka termiczna

Obróbka termiczna

Nie każdą rybę można przyrządzić na wszystkie sposoby, dlatego warto zastanowić się nad doborem odpowiedniej techniki kulinarnej.

Zobacz wskazówki dotyczące obróbki termicznej »