Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Nowości Horeca Select


Mąki

Mąki Horeca Select

Dobór odpowiedniej mąki ma decydujący wpływ na jakość wypieków. Każde ciasto ma odmienną konsystencję, rośnie w innym tempie, stąd stosuje się mąki, o różnym stopniu zmielenia ziarna czy zawartości glutenu. Przykładowo ciasto do klasycznej pizzy powinno być cienkie i zarazem elastyczne. Efekt ten można osiągnąć, używając włoskiej mąki pszennej typu 00. Ze względu na różnorodność wypieków kulinarnych przygotowaliśmy szeroki wybór mąk do każdego rodzaju ciasta: makaronu, pizzy, ciasta drożdżowego, jak również do użytku ogólnego.

Zastosowanie:

Idealne dla cateringu, kantyn, hoteli i restauracji.

Zalety:

  • Mąki o zróżnicowanym czasie garowania od W26 do W>350
  • Typ 00 - mąka idealna do pizzy, o najdrobniejszym stopniu przemiału.
  • Ekonomiczne opakowania 5 i 25 kg

Asortyment mąki

Horeca Select Maka do pizzy W290-320

Horeca Select

Mąka do pizzy W290-320

•  opak. 5 kg

"Silna" mąka absorbująca więcej wody i charakteryzująca się wydłużonym czasem garowania (6-10 godzin).

Zastosowanie:

Produkt nadaje się do pizzy i ciast, które wymagają zaczynu typu biologicznego.

Horeca Select Maka do pizzy W260-290

Horeca Select

Mąka do pizzy W260-290

•  opak. 25 kg

Absorbuje pewną ilość wody i nadaje się do ciasta, które ma garować w średnio długim czasie (3-5 godzin).

Zastosowanie:

Produkt nadaje się do pizzy i ciast, które wymagają zaczynu typu biologicznego.

Horeca Select Maka do pizzy W260-290 5kg

Horeca Select

Mąka do pizzy W260-290

•  opak. 5 kg

Absorbuje pewną ilość wody i nadaje się do ciasta, które ma garować w średnio długim czasie (3-5 godzin).

Zastosowanie:

Produkt nadaje się do pizzy i ciast, które wymagają zaczynu typu biologicznego.

Horeca Select Maka manitoba 5kg

Horeca Select

Mąka manitoba

•  opak. 5 kg

Główną cechą tej maki jest duża ilość nierozpuszczalnych białek, które powodują, że łatwiejsze jest mieszanie składników płynnych w mieszaninie. Manitoba zawiera również skrobię i gluten.

Główne zastosowanie:

Do pizzy, do produkcji makarony, ale także do niektórych rodzajów pieczywa (np. francuska bagietka, panettone i pantoro).


Pieczywo mrożone

Pieczywo mrożone Horeca Select
Właściwości:

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych Klientów, wprowadziliśmy do naszej oferty pieczywo hotelowe. Nasz nowy produkt doskonale sprawdzi się w hotelach, cateringu i restauracjach serwujących śniadania. Jest to produkt mrożony, gotowy do odpieku, pakowany w gastronomiczne opakowania.

Zastosowanie:

Idealne dla cateringu, hoteli i restauracji. Bułeczki występują w różnorodnych formach, zarówno pod względem rodzaju pieczywa jak i rozmiaru (również w wersji mini).

Zalety:

  • Produkt mrożony.
  • Dostępne różne opakowania produktów: mix: 100 szt., 108 szt., mini: 225 szt.
  • Całość zapakowana jest w karton. Wewnątrz opakowania zbiorczego znajdują się bułki pakowane po 10 szt. w worku.
  • Produkt łatwy w przygotowaniu i serwowaniu.

Asortyment pieczywa mrożonego

Bułka pszenna długa

Bułka pszenna długa

  • worek 700 g (20 szt.)
Bułeczka mała

Bułeczka mała

  • worek 750 g (25 szt.)
Kajzerka

Kajzerka

  • worek 720 g (12 szt.)
Mix bułeczek hotelowych

Mix bułeczek hotelowych

  • karton 3,6 kg (100 szt.)
Mix bułeczek hotelowych

Mix bułeczek hotelowych

  • karton 3,78 kg (108 szt.)
Mini bułeczki hotelowe

Mini bułeczki hotelowe

  • karton 7,74 kg (225 szt.)
  • worek 860 g (25 szt.)
Ciabatta

Ciabatta

  • worek 960 g (12 szt.)
Półbagietka fitness

Półbagietka fitness

  • worek 1,5 kg (10 szt.)

Food Lovers

Food Lovers

Zapraszamy do fascynującego świata niezwykłych smaków MAKRO. W Food Lovers znajdziesz inspirującą wiedzę, praktyczne porady i setki wyśmienitych przepisów.

Przejdź do Food Lovers »

Zamów dostawę

Dostawy z hal

Zamawiaj towary z hali z bezpośrednią dostawą do swojego hotelu, restauracji, baru!

Dowiedz się więcej o dostawach w MAKRO »

Zdobywaj wiedzę

Akademia Efektywnej Przedsiębiorczości

Rozwijaj swoje umiejętności i zdobywaj wiedzę potrzebną do prowadzenia codziennego biznesu.

Dowiedz się więcej o szkoleniach w MAKRO »