Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Archiwum newsów

Archiwalne wpisy

Miło nam poinformować, że zostaliśmy przyjęci do grona członków branżowych Polskiego Stowarzyszenia Zarządzania Kadrami.

Jest to najstarsze profesjonalne stowarzyszenie, które od 20 lat koncentruje się na rozwoju i promocji najwyższych standardów zarządzania kapitałem ludzkim w przedsiębiorstwach i organizacjach działających w Polsce.

Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami

Rekrutacja do Centrum Dystrybucji MAKRO w Parku Logistycznym k. Pruszkowa


Obecnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Pracownika Centrum Dystrybucji – Operatora Wózka Widłowego. Zainteresowane osoby zapraszamy na spotkania informacyjne, które odbędą się w następujących terminach:
  • w dniu 19 kwietnia br. w godz. 11:00-17:00 w Centrum Dystrybucji MAKRO zlokalizowanego na terenie Parku Logistycznego k. Pruszkowa (Moszna-Parcela), MLP2, budynek B (koło komina ciepłowniczego) 
  • w dniu 20 kwietnia br. w godz. 11:00-17:00 w Spółdzielczym Domu Kultury w Pruszkowie, ul. Hubala 5 

Na spotkanie prosimy o zabranie ze sobą aktualnego CV.

rekrutacja

Michał Kuter i Ernest Jagodziński poprowadzili Mikser Kulinarny w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"


Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów". Gośćmi wydarzenia byli wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.

Więcej informacji:
www.mediamakro.pl


Michał Kuter i Ernest Jagodziński

Rozpoczęliśmy akcję ,,Nie marnuję, pakuję”. Działania, podjęte w ramach projektu, są zaadresowane do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów. Mecenat akcji objęła Federacja Banków Żywności.

Projekt pod hasłem "Nie marnuję, pakuję", jest odpowiedzią na rosnący problem marnowania żywności. Myślą przewodnią przedsięwzięcia jest zachęcanie klientów restauracji do zabierania ze sobą nieskończonego posiłku. 

W restauracjach, które biorą udział w akcji, dostępne są ulotki dla klientów, które informują o problemie marnowania żywności oraz o idei akcji. Obsługa restauracji zostaje wsparta zaś krótką instrukcją znajdującą się w broszurach, która przekazuje jak zachęcić klienta, aby zabrał ze sobą nieskończony posiłek.
Nie marnuję, pakuję

Chciałbyś pracować w naszej firmie? Interesuje Cię nasza kultura organizacyjna? Jesteś ciekawy, jakie możliwości rozwoju oferujemy? Sprawdź, kogo szukamy i jak można do nas dołączyć.

 
Przyjdź do nas podczas Absolvent Talent Days!

Naszych pracowników, gotowych odpowiedzieć na wszystkie pytania, szukaj 16 marca w PGE Narodowy podczas największych targów pracy i praktyk w Polsce. Czekamy na Ciebie od 10:00.

Pamiętaj, by pobrać bezpłatny bilet na www.talentdays.pl

Organizatorem Absolvent Talent Days jest portal www.absolvent.pl
 
Absolvent Talent Days

"Szef Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, Paweł Oszczyk, szkolił laureatów Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016

Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim, Maciej Pisarek i Dariusz Serkis, którzy w październiku 2016 roku wywalczyli drugie miejsce w "Mistrzostwach Młodych Kucharzy", zakończyli właśnie tygodniowy staż w restauracji "La Rotisserie" w "Mamaison Hotel Le Regina" w Warszawie. Laureaci konkursu organizowanego przez MAKRO mieli okazję trenować pod okiem "Szefa Roku" Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016 i członka Rady programu "Szef dla Młodych Talentów", Pawła Oszczyka.

Więcej informacji:  http://www.mediamakro.pl/pr/345386/szef-roku-zoltego-przewodnika-gault-millau-polska-2016-pawel-oszczyk-szkolil-laureatow-mistrzostw-mlodych-kucharzy-2016

"Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016

MAKRO Cash & Carry jest w trakcie realizacji sieci nowoczesnych platform dystrybucyjnych dla obsługi sektora gastronomicznego

W  Naszym pierwszym Centrum Dystrybucji  Moszna – Parcela k. Pruszkowa stworzymy blisko 100 nowych miejsc pracy w takich obszarach jak logistyka, sprzedaż oraz obsługa klienta. Nowoczesna sieć magazynów dystrybucyjnych zagwarantuje Klientom MAKRO stałą dostępność, szeroki wybór oraz wysoką jakość produktów.  Pracownicy mogą liczyć na stabilne zatrudnienie, możliwości rozwoju oraz atrakcyjne benefity. Wszystkich zainteresowanych dołączeniem do Naszego Zespołu zachęcamy do aplikowania drogą mailową na adres rekrutacja@makro.pl oraz poprzez portale rekrutacyjne.

Więcej informacji: http://www.mediamakro.pl/pr/331734/kolejne-centra-dystrybucyjne-makro-powstana-w-2017-roku
Centrum Dystrybucji  Moszna – Parcela k. Pruszkowa

Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" rozpoczęli staż w restauracji La Grenouillere

Tomek i Mikołaj mają okazję trenować pod okiem ,,Szefa Roku" 2016 francuskiego przewodnika Gault&Millau, Alexandre Gauthier oraz towarzyszącego im „Szefa Roku” Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2016, Pawła Oszczyka. Choć pogoda nie sprzyja, w wolnym czasie udało im się odwiedzić m.in. wybrzeże kanału La Manche.

Staż w restauracji La Grenouillere

Grupa METRO we współpracy z Techstars uruchamia pierwszy program dla start-upów z sektora rozwiązań cyfrowych dla handlu detalicznego

Już w czerwcu we współpracy z firmą Techstars ruszamy z nowym programem akceleracyjnym: "METRO Accelerator powered by Techstars" skierowanym do start-upów z sektora rozwiązań cyfrowych dla handlu detalicznego. Celem programu jest wsparcie innowacyjnych rozwiązań, mogących usprawnić procesy biznesowe w handlu detalicznym. Każda z dziesięciu wybranych firm otrzyma ofertę inwestycyjną wartą 120 000 euro. Aplikacje można składać do 12 marca 2017 roku.
 
Więcej informacji: http://www.mediamakro.pl/pr/341833/grupa-metro-we-wspolpracy-z-techstars-uruchamia-pierwszy-program-dla-start-upow-z-sektora-rozwiazan-cyfrowych-dla-handlu-detalicznego
 
METRO Accelerator powered by Techstars

Wielkopolski Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim w ramach programu "Szef dla Młodych Talentów"

 
13. stycznia br. w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu odbył się pierwszy, wielkopolski Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli m.in. Malka Kafka, właścicielka sieci ,,Tel Aviv Urban Food” oraz Ernest Jagodziński, szef kuchni restauracji ,"Cucina 88" w Poznaniu.
 
Więcej informacji:  http://www.mediamakro.pl
Mikser Kulinarny z Ernestem Jagodzińskim

Świętuj razem z nami i wesprzyj WOŚP!!


Najlepsi szefowie kuchni Studia Kuchennego i food trucka zapraszają na degustacje!


25 FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY!

Wybitni szefowie kuchni w Radzie programu ,"Szef dla Młodych Talentów"

Laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska będą wspierać nową inicjatywę MAKRO - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Członkami Rady programu zostali mistrzowie kulinarni: Kasia Daniłowicz, Agata Wojda, Andrzej Polan, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Martin Gimenez Castro, Ernest Jagodziński oraz redaktor naczelna Justyna Adamczyk.

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/338365/rada-programu-szef-dla-mlodych-talentow-rozpoczela-swoja-dzialalnosc
 

szef-modych-talentow

Spotkanie ze Św. Mikołajem.

W naszej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości gościliśmy dzieci i młodzież z Domu Dziecka „JULIN”. Dla naszych gości przygotowaliśmy wiele atrakcji między innymi wspólne robienie dekoracji świątecznych, fotobudkę z gadżetami świątecznymi, profesjonalne szkolenie z parzenia kawy czy pieczenie pierniczków. Na sam koniec, przybył do nas Święty Mikołaj, który obdarował gości prezentami. Wszystkim udzieliła się magiczna atmosfera :)


Mikołaj

Za nami kolejny Mikser Kulinarny zorganizowany w ramach projektu "Szef dla Młodych Talentów"

 
Tym razem gościliśmy ponad 100 uczniów i nauczycieli ze szkół gastronomicznych z całej Polski!
 
Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/338208/mikser-kulinarny-z-witkiem-iwanskim-w-ramach-programu-szef-dla-mlodych-talentow

Mikser Kulinarny w ramach projektu "Szef dla Młodych Talentów"

MAKRO partnerem produktowym gali Gault&Millau 2016

 
Premiera III edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz gala wręczenia nagród dla najlepszych szefów kuchni 2017 już za nami! Jako partner wydarzenia dostarczyliśmy produkty wykorzystane do przygotowania uroczystej kolacji oraz zaserwowaliśmy najlepsze wina pochodzące z naszej oferty.

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/337632/makro-partnerem-produktowym-gali-gault-millau-2016

MAKRO partnerem produktowym gali Gault&Millau 2016

Za nami jesienna edycja wydarzeń z cyklu "Szef dla Szefów"


Pod koniec listopada w Poznaniu, Gdańsku i Warszawie zorganizowaliśmy spotkania branży HoReCa zamykające jesienną edycję cyklu ,,Szef dla Szefów”. W wydarzeniach udział wzięło ponad 500 przedstawicieli środowiska gastronomicznego.

 

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/337415/za-nami-jesienna-edycja-wydarzen-z-cyklu-szef-dla-szefow
Jesienna edycja wydarzeń z cyklu  "Szef dla Szefów"

Zapraszamy do odnowionej hali MAKRO w Warszawie!

22 listopada br. odbyło się re-otwarcie flagowej hali MAKRO zlokalizowanej przy Alejach Jerozolimskich 184 w Warszawie. Odwiedźcie nas i zobaczcie odremontowaną halę – nowe usługi, nowy wygląd, wiele promocji!


Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/336163/re-otwarcie-flagowej-hali-makro-w-warszawie



Zapraszamy do odnowionej hali w Warszawie

Rozpoczęliśmy rekrutacje do naszego nowego programu „Szef dla Młodych Talentów”.

W ramach inicjatywy organizowane będą płatne staże dla absolwentów szkół gastronomicznych oraz Miksery Kulinarne, czyli cykl spotkań edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych.

 

Sprawdź więcej: http://www.mediamakro.pl/pr/334319/makro-rozwija-mlodych-kucharzy 

 


Poznaliśmy laureatów „Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016”!

21 października odbył się finał organizowanego przez nas konkursu kulinarnego - Mistrzostwa Młodych Kucharzy. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/331178/mistrzostwa-mlodych-kucharzy-2016-podium-dla-zespolow-z-trojmiasta-gorzowa-wielkopolskiego-oraz-warszawy



MAKRO partnerem ,,Kulinarnego Pucharu Polski 2016"

We wrześniu podczas targów POLAGRA GASTRO 2016 w ramach ,,Kulinarnego Pucharu Polski” wyłoniono najlepszych kucharzy w kraju. Mieliśmy przyjemność być partnerem produktowym tegorocznej edycji konkursu!

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/328655/znamy-laureatow-kulinarnego-pucharu-polski-2016


kulinarny_puchar_polski

Świętuj z nami 22. Urodziny!

Na wszystkich klientów czekają tysiące produktów w niższych cenach, moc atrakcji, loterie, konkursy i promocje.

Z okazji 22-ch urodzin MAKRO docenia nie tylko swoich Klientów. Również wszyscy Pracownicy otrzymali z tej okazji bony na zakupy do wykorzystania w naszej sieci. 

Więcej informacji:  https://lnkd.in/dNDNyZH



22-urodziny-makro-02

Akademia Aktywnej Sprzedaży w MAKRO!


W ramach Akademii Aktywnej Sprzedaży szkolimy naszych Kierowników i Pracowników w kontekście budowaniu partnerskiej relacji z Klientem.

Szkolenia odbywają się we własnym Centrum Szkoleniowym MAKRO z profesjonalnie wyposażoną kuchnią, gdzie realizowane są szkolenia asortymentowe. Prowadzone są one przez ekspertów z poszczególnych dziedzin, szefów kuchni z Polski i z zagranicy oraz dostawców. Podczas warsztatów z technik sprzedaży Nasi Kierownicy i Pracownicy pogłębiają wiedzę z zakresu umiejętności prowadzenia aktywnej rozmowy sprzedażowej. Dzięki praktycznym modułom szkoleniowym są Oni profesjonalnymi doradcami dla Naszych Klientów.

Jedno z pytań testowych, sprawdź, czy znasz odpowiedz.

Jak po polsku nazywamy Farfalle?
  1. Kokardki
  2. Rurki
  3. Wstążki
  4. Motylki
Akademia Aktywnej Sprzedaży

Odpowiedzialność społeczna

Celem naszej działalności jest wychodzenie naprzeciw i zaspokajanie potrzeb, wymagań i oczekiwań naszych Klientów oraz Pracowników, stałe ograniczanie negatywnego wpływu na ekosystem oraz poszanowanie zasad ochrony środowiska.

 

Sprawdź więcej: https://www.makro.pl/o-makro/odpowiedzialnosc-spoleczna



Odpowiedzialność Społeczna

MAKRO partnerem 68. Światowego Kongresu AIESEC

MAKRO zostało partnerem 68. Światowego Kongresu AIESEC, w którym udział bierze ponad 1000 młodych ludzi z 126 krajów. Wydarzenie rozpoczęło się 14. sierpnia i potrwa 10 dni.

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/324142/makro-partnerem-68-swiatowego-kongresu-aiesec

 

MAKRO partnerem 68. Światowego Kongresu AIESEC

Podsumowanie wiosennej edycji spotkań z cyklu "Szef dla Szefów"

Pod koniec czerwca w Warszawie i w Lublinie zorganizowaliśmy spotkania branży HoReCa zamykające wiosenną edycję cyklu ,"Szef dla Szefów". W wydarzeniach udział wzięło ponad 600 przedstawicieli środowiska gastronomicznego.

Więcej info: http://www.mediamakro.pl/pr/320787/podsumowanie-wiosennej-edycji-spotkan-z-cyklu-szef-dla-szefow

 

"Szef dla szefów"

"Jadalne Pole" MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie

6 czerwca w warszawskiej restauracji Belvedere odbyło się spotkanie Gault&Millau Tour 2016. Mieliśmy przyjemność być partnerem tego wydarzenia i zaprezentować stoisko w formie jadalnego pola. Uczestnicy mogli przyjrzeć się bliżej nowościom produktowym dostępnym w naszej ofercie, pośród których znalazły się m.in. białe i brązowe grzyby shimeji, mini cukinie, przegrzebki, ostrygi oraz truskawki ananasowe.

 

Więcej informacji: http://www.mediamakro.pl/pr/318741/jadalne-pole-makro-na-gault-millau-tour-2016-w-warszawie
"Jadalne Pole" MAKRO na Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie

MAKRO partnerem akcji "Kucharze Dzieciom".


Włączyliśmy się do akcji charytatywnej ,,Kucharze Dzieciom“, która odbyła się 11. czerwca na warszawskim Polu Mokotowskim. W ramach wsparcia przekazaliśmy szkolnym i przedszkolnym stołówkom na Mokotowie profesjonalne sprzęty gastronomiczne.

 

Więcej info:
http://www.mediamakro.pl/pr/319229/makro-parnerem-akcji-kucharze-dzieciom
"Kucharze dzieciom"