Wieprzowina z warzywami z woka
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,10kg
Polędwiczki wieprzowe z/gł vac0,02kg
Cebula ultra bag0,01kg
Czosnek0,04kg
Imbir0,10kg
Marchew0,10kg
Cukinia zielona 0,02kg
Fasola mung0,01l
Sos sojowy0,10kg
Makaron chińskisól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2
Wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm.
Krok 3
Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Krok 4
Paski wieprzowiny podsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 min., ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 min. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 min., mieszając.
Krok 5
Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy ok. 30 ml wody i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 min. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy.
Krok 6
Danie podajemy z makaronem chińskim.