Wieprzowina z warzywami z woka

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,10kg
Polędwiczki wieprzowe z/gł vac
0,02kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,04kg
Imbir
0,10kg
Marchew
0,10kg
Cukinia zielona 
0,02kg
Fasola mung
0,01l
Sos sojowy
0,10kg
Makaron chiński
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2
Wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm.
Krok 3
Cebulę, czosnek i imbir obieramy i siekamy. Marchew obieramy, cukinię oczyszczamy, oba składniki kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i osączamy.
Krok 4
Paski wieprzowiny podsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju w woku lub na dużej patelni przez 3-4 min., ciągle mieszając. Cebulę, czosnek i imbir podsmażamy na tłuszczu pozostałym z wcześniejszego smażenia przez 1-2 min. Dodajemy paski marchwi, cukinii i smażymy przez 1-2 min., mieszając. 
Krok 5
Doprawiamy sosem sojowym, dodajemy ok. 30 ml wody i zagotowujemy, a następnie gotujemy przez 3-4 min. Dodajemy kiełki i mięso, podgrzewamy. 
Krok 6
Danie podajemy z makaronem chińskim.