Terina z golonki z pistacjami i picalilli

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
MC Golonka pieczona
0,01kg
MC Pistacje
0,02kg
ARO Żelatyna
0,01l
ARO Oliwa
0,01kg
ARO Mąka Uniwersalna
0,01l
MC Ocet winny biały
0,01kg
Szalotka
0,01kg
MC Czosnek
0,01kg
MC Cukier trzcinowy
0,01kg
MC Cukinia Cięta
0,01kg
MC Kalafior
sól
pieprz czarny młotkowany
gorczyca
kumin
kurkuma
oregano
gałka muszkatołowa
liść laurowy
musztarda w proszku

CZas na gotowanie

Krok 1
Żelatynę namaczamy w 50ml zimnej wody. Mięso z golonki oczyszczamy i zagotowujemy z odrobiną wody, dodajemy żelatynę, pistacje, przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną golonkę rolujemy w folię spożywczą i przekładamy do lodówki na 24 godziny. 
Krok 2
W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy wszystkie przyprawy. Mieszamy i podsmażamy przez kilka minut. Następnie dodajemy posiekany czosnek, mąkę oraz ocet i dosypujemy cukru. Mieszamy i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. 
Krok 3
Do rondelka z gotującym się sosem wrzucamy przygotowane warzywa i gotujemy je pod przykryciem przez około 5 minut, tak aby zachowały chrupkość. Całość doprawiamy solą i pieprzem. 
Krok 4
Gotową terinę kroimy w grube plastry i podajemy z picalilli.