Smażone boczniaki z kapustą pekińską i czosnkiem

GLUTEN FREE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Boczniak Makro Chef
0,15kg
Ziemniaki drobny
0,20kg
Aro Szpinak liść
0,07tbsp
Czosnek
0,10l
Kwaśna śmietana 18% 
0,20kg
Kapusta pekińska

CZas na gotowanie

Krok 1
Boczniaki oczyszczamy i podsmażamy na patelni z olejem.
Krok 2
Ziemniaki marynujemy w oleju i , przekładamy na blachę, a następnie  pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180C przez ok 20-25 min.
Krok 3
Szpinak podsmażamy z czosnkiem i kapustą pekińską posiekaną z przyprawami. 
Krok 4
Gotowe danie podajemy z kwaśną śmietaną i pieczonymi ziemniakami.