Sałatka ze schabem smażonym i komosą ryżową
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
Schab wieprzowy b/k vac0,05ml
Quinoa0,02g
Sałata rzymska0,01kg
Czosnek0,02kg
MC jogurt naturalny0,01kg
MC grana padano0,01kg
Aro kukurydza0,01kg
MC grzanka pszenna0,01l
Aro olej rzepakowysól
pieprz
kminek
CZas na gotowanie
Krok 1
Komosę ryżową gotujemy według instrukcji załączonej na opakowaniu.
Krok 2
Schab oczyszczamy i kroimy w paski. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz kminkiem i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem przez ok. 5 min.
Krok 3
Czosnek siekamy w kostkę i mieszamy z jogurtem.
Krok 4
Sałatę grubo kroimy, myjemy a następnie osuszamy.
Kork 5
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy.
Krok 6
Podajemy na zimno z grzankami oraz grubo startym parmezanem.