Sałatka ze schabem smażonym i komosą ryżową

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Schab wieprzowy b/k vac
0,05ml
Quinoa
0,02g
Sałata rzymska
0,01kg
Czosnek
0,02kg
MC jogurt naturalny
0,01kg
MC grana padano
0,01kg
Aro kukurydza
0,01kg
MC grzanka pszenna
0,01l
Aro olej rzepakowy
sól
pieprz
kminek

CZas na gotowanie

Krok 1
Komosę ryżową gotujemy według instrukcji załączonej na opakowaniu. 
Krok 2
Schab oczyszczamy i kroimy w paski. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz kminkiem i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem przez ok. 5 min. 
Krok 3
Czosnek siekamy w kostkę i mieszamy z jogurtem. 
Krok 4
Sałatę grubo kroimy, myjemy a następnie osuszamy. 
Kork 5
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. 
Krok 6
Podajemy na zimno z grzankami oraz grubo startym parmezanem.