Noga z kurczaka faszerowana fasolką i sezamem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,25kg
Noga z kurczaka ok 1 kg map
0,05kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,03kg
Aro boczek wędzony parzony pl ok. 1 kg
0,05kg
Pieczarka 3 kg
0,04kg
MC kukurydza s. Słodka 2,5 kg
0,01kg
MC sezam 900 g jasny
0,15kg
MC fasola zielona cięta 2,5 kg
0,02l
Aro olej rzepakowy
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Nogę z kurczaka oczyszczamy i trybujemy z kości.
Krok 2
Przygotowujemy farsz: cebulę i czosnek oczyszczamy. Pieczarki ścieramy na grubej tarce, cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem całość mieszamy.
Krok 3
Fasolkę szparagową rozmrażamy, i gotujemy osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy na bok. Sezam prażymy na suchej patelni.
Krok 4
Nogę z kurczaka napełniamy farszem i owijamy w boczek, następnie smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. 
Krok 5
Po upieczeniu podajemy na fasolce posypanej sezamem.