Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Zielone szparagi z serem halloumi

Grillowane zielone szparagi z serem halloumi
Zrób w swojej kuchni zielone szparagi z serem halloumi, by przywołać na talerz cypryjskie inspiracje. Wprowadź trochę słońca do swojego gotowania.

Grillowane zielone szparagi z serem halloumi

Lista składników:

  • szparagi 500 g
  • ser halloumi 200 g
  • pomidory koktajlowe 100 g
  • kilka listków bazylii
  • oliwa 50 ml
  • sól

Czas przygotowania:
10 -12 minut
Poziom trudności: łatwy                                                                        Wydrukuj przepis »

Przygotowanie

krok 1
Krok 1: Połam szparagi.
krok 2
Krok 2: Gotuj je w osolonej wodzie przez 3-4 minuty.

krok 3
Krok 3: Hartuj je w wodzie z lodem przez 2 minuty.
krok 4
Krok 4: Szparagi oraz ser halloumi pokrój w plastry, a następnie polej oliwą i posól.
krok 5
Krok 5: Grilluj szparagi i ser halloumi po 2 minuty z każdej strony.

krok 6
Krok 6: Pomidory przekrój na pół.
krok 7
Krok 7: Porwij bazylię.
krok 8
Krok 8: Dopraw oliwą z oliwek i solą.
krok 9
Krok 9: Na talerzu ułóż szparagi oraz ser halloumi, całość ozdób salsą.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!