Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Warzywne curry z woka


warzywne-curry-z-woka-00

Danie na 6 osób. Czas przygotowania ok. 30 min.

Składniki:
 
1 cebula 100 g kiełków soi 
1 ząbek czosnku ½ pęczka dymki
200 g grzybów 1 łyżka czerwonej pasty curry
150 g fasolki szparagowej 450 ml mleka kokosowego
150 g szparagów 120 g orzechów nerkowca
150 g młodej kukurydzy cukrowej 2 łyżki prażonego sezamu
2 słodkie papryki ½ pęczka kolendry
1 botwina Olej arachidowy
150 g groszku cukrowego Sos sojowy

Przygotowanie

warzywne curry z woka - krok 1
Umyj i oczyść wszystkie warzywa, a następnie pokrój je w szerokie słupki.
warzywne curry z woka - krok 2
Delikatnie obsmaż cebulę i czosnek w woku w odrobinie oleju arachidowego. Potem dodaj grzyby i znowu szybko obsmaż.
warzywne curry z woka - krok 3
Następnie zmieszaj wszystko z kukurydzą cukrową, fasolką, szparagami i słodką papryką.
warzywne curry z woka - krok 4
Dodaj czerwoną pastę curry i wszystko krótko obgotuj.
warzywne curry z woka - krok 5
Następnie polej mlekiem kokosowym. Pozostaw na wolnym ogniu przez 5 min. 
warzywne curry z woka - krok 6
Na koniec dodaj botwinę, groszek cukrowy, dymkę i kiełki soi.Doprowadź wszystko do wrzenia i pozostaw na 3 min.
warzywne curry z woka - krok 7
Dodaj sos sojowy i sezam do smaku i podawaj z poszatkowaną kolendrą i orzechami nerkowca.
warzywne curry z woka - krok 8
Do dania pasuje aromatyczny ryż jaśminowy.