Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Vichyssoise

Mieszkańcy krajów śródziemnomorskich znają je od wieków, ale stają się one coraz popularniejsze również w innych częściach świata: chłodne zupy to orzeźwienie oraz lekka, pyszna przyjemność.


Vichyssoise - przepisy MAKRO

Porcje: 6 / Czas gotowania: ok. 20 minut + czas chłodzenia

 Składniki:
350 g pora, pokrojonego w cienkie paski
350 g drobno pokrojonych ziemniaków
1 cebula
1 l bulionu warzywnego
250 ml śmietany
Sól, biały pieprz
Grzanki i szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

Vichyssoise - krok 1
Podsmaż taką samą ilość pora i ziemniaków z cebulą.

Vichyssoise - krok 2
Zagotuj je w bulionie.
Vichyssoise - krok 3
Zmiksuj wszystko.

Vichyssoise - krok 4
Dodaj śmietanę i ostudź zupę. Dopraw solą i pieprzem.

Vichyssoise - krok 5
Udekoruj grzankami i szczypiorkiem.