Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Tatar z matjasa



Tatar z matjasa

Porcje: 6 / Czas przygotowania: około 20 minut

 Składniki:
12 filetów matjasa
12 bardzo cienkich kawałków bagietki
1 czerwona cebula
Białe wino lub ocet
1 wiązka kopru
Oliwa z oliwek
1 ogórek
Sól, pieprz


  1. Wskazówka:

    Podawaj z niewielką ilością olejku bazyliowego oraz pomidorami w miodzie.

Przygotowanie

tatar z matjasa - 1
Upiecz kawałki bagietki w piekarniku, aż zarumienią się na złoty kolor.
tatar z matjasa - 2
Pokrój wzdłuż ogórka i dopraw go niewielką ilością kopru, oliwy z oliwek, białego wina lub octu, soli oraz pieprzu.
tatar z matjasa - 3
Pokrój w kostkę filety matjasa oraz czerwoną cebulę oraz wymieszaj je z niewielką ilością kopru.
tatar z matjasa - 4
Ułóż sałatkę z ogórka na talerzu. Na wierzch połóż tatar z matjasa z kawałkami bagietki, ogórka i cebuli. Całość udekoruj koprem oraz plasterkami czerwonej cebuli.