Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Sprzęt do wiosennego gotowania

By zagwarantować sukces przy gotowaniu wiosennych składników, w kuchennym asortymencie powinny znaleźć się odpowiednie narzędzia. Dzięki zaprezentowanym udogodnieniom będziesz miał wszystko pod kontrolą, a przygotowanie lekkich dań dla wymagających gości będzie proste jak nigdy.

Wszystko pod kontrolą

 
asortyment_31

1. Garnek z funkcją gotowania na parze

W nim ryby i warzywa gotują się wyjątkowo delikatnie, a cenne witaminy i składniki odżywcze pozostają na swoim miejscu. Gotowane składniki umieszczone są w komorze z otworami i nie mają kontaktu z wodą, a jedynie z unoszącą się parą wodną.
asortyment_32

2. Deska do krojenia

Higiena odgrywa kluczową rolę w kuchni zawodowca. Dlatego też antybakteryjne deski do krojenia wykonane są z tworzywa zgodnego ze standardem HACCP. Różne kolory są zgodne z międzynarodowymi oznaczeniami: zielony = owoce i warzywa, żółty = drób, niebieski = ryba, czerwony = mięso, biały = pieczywo/nabiał.
asortyment_33

3. Obieraczka do warzyw i owoców

Pozwala obrać owoce i warzywa tak dokładnie, jak to tylko możliwe. Oznacza to mniej marnotrawstwa. Obieraczki produkowane są w różnych kształtach i wersjach dla użytkowników prawo- i leworęcznych.
asortyment_34

4. Wyciskarka do cytryny

Profesjonalna wyciskarka wydobywa to, co najlepsze w pomarańczach, grejpfrutach itp., zapewniając przy tym maksymalną ilość wyciskanego soku. Soki, które gwarantują gościom powiew świeżości, są uzyskiwane bez większego wysiłku.
 
asortyment_35

5. Wirówka do sałaty

Usuwa resztki wody z wypłukanej sałaty. Dzięki temu dressing dobrze przylega do liści sałaty i nie jest rozwodniony. Co więcej, sałata pozostaje smakowicie chrupiąca.
asortyment_36

6. Wok

Idealne narzędzie do przygotowywania lekkich azjatyckich dań, z dużą ilością świeżych, chrupiących warzyw. Dobry wok zapewnia odpowiednie przewodzenie ciepła i możliwość zapełnienia po górną obręcz. Najlepsze są modele wykonane ze stali nierdzewnej i żeliwa.
asortyment_37

7. Patelnie z powłoką

Nieprzywierające patelnie to idealne narzędzie do smażenia lekkich, niskotłuszczowych posiłków. Ryby, mięso, warzywa czy jajka będą gotowe do zjedzenia nawet bez dodawania tłuszczu. Istnieją różne rodzaje powłok, ale patelnie wysokiej jakości zawsze dobrze przewodzą ciepło i są łatwe w zmywaniu.