Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Sól z kurek

Sierpień to czas, gdy zaczynają pojawiać się pierwsze sezonowe grzyby. Złoto-żółte kurki uszlachetniają potrawy dzięki swojemu orzechowemu aromatowi.

Przygotowanie

Sól z kurek - przygotowanie krok 1
Posiekaj kurki razem z ziołami za pomocą blendera.

Sól z kurek - przygotowanie krok 2
Sól z kurek - przygotowanie krok 3
Sól z kurek - przygotowanie krok 4
Dodaj gruboziarnistej soli i dobrze wymieszaj.

Sól z kurek - przygotowanie krok 5
Przełóż wszystkie składniki na blachę.

Sól z kurek - przygotowanie krok 6
Wysusz w piekarniku.
Wskazówka: Soli z kurek możesz używać przez cały rok. Nada ona potrawom delikatny smak grzybów.