Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Sok pomarańczowo-warzywny

Soki są najlepsze, gdy są świeżo wyciśnięte! Nie tylko smakują nieporównywalnie świeżo i zawierają maksimum wartości odżywczych, lecz także świetnie się sprawdzają jako zaskakujące kreacje kuchenne.

Porcja 1 l. Czas przygotowania ok. 20 min

sok-pomarańczowo-marchwiowy
Składniki: 
 800 g pomarańczy
 800 g marchwi
 400 g buraków
 Odrobina imbiru

Przygotowanie:

przygotowanie-1
Wybieramy tylko świeże i nieuszkodzone składniki.



przygotowanie-2
Pomarańcze i warzywa obieramy.
przygotowanie-3
Kroimy wszystko na małe kawałki.
przygotowanie-4
Przecieramy przy pomocy blendera lub sokowirówki.
przygotowanie-5
Otrzymany sok przelewamy do ładnego, szklanego naczynia.
przygotowanie-6
Dekorujemy świeżymi warzywami np. plasterkiem buraka.