Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Smażony filet z karpia

Smażony filet

Smażony filet z karpia podawany z koprem włoskim i żurawiną

Przygotowanie

Potrzebne składniki:


  • Filet z karpia – 1 szt. około
    150-200 g
  • Koper włoski – 1 szt.
  • Żurawina – 20 g
  • Sól
  • Pomarańcza – sok z ½ pomarańczy
  • Masło 30 g
  • Olej rzepakowy 10 ml

     


Czas przygotowania: 40 minut

Poziom trudności: średni

Wydrukuj przepis »
krok 1
Krok 1: Kroimy koper włoski.

krok 2
Krok 2: Koper włoski i żurawinę blanszujemy w małej ilości wody, dodajemy sok z pomarańczy i przyprawy. Studzimy.
krok 3
Krok 3: Filet z karpia nacinamy od strony mięsa...
krok 4
Krok 4: ...i smażymy od strony skóry przez 5 minut. Solimy. Następnie przewracamy, dodajemy masło.
krok 5
Krok 5: Następnie do przewróconego karpia dodajemy warzywa oraz sok z pomarańczy i smażymy kolejne 3-4 minuty.
krok 6
Krok 6: Serwujemy, układamy karpia na talerzu i obok warzywa.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!