Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Skrei z rozmarynem i jogurtem


Skrei z rozmarynem i jogurtem
Lista składników:
  • Skrei – 600 g
  • Rozmaryn –  8 g
  • Jogurt – 200 g
  • Ziemniak francuski – 280 g
  • Skórka z jednej limonki 
  • Garam masala –  4 g
  • Olej 50 ml
  • Masło – 40 g
  • Sól



Ziemniaki myjemy, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Rybę oczyszczamy i porcjujemy po 150 g, lekko solimy, a następnie smażymy wyłącznie od strony skóry. Pod koniec smażenia dodajemy połowę rozmarynu i masło. Jogurt doprawiamy drobno posiekanym rozmarynem, skórką z limonki, garam masalą i solą. Całość składamy jak na zdjęciu.