Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Sandacz w ziemniaczanym wrapie

Do wykonania tego dania potrzebujesz m.in. filety z sandacza, szałwię, ziemniaki, rozmaryn czosnek, oliwę, sól i pieprz. Sprawdź szczegóły jak wykonać to pyszne danie. 


Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania - ok. 30 minut.

Sandacz - MAKRO Inspiracje
Składniki:
 
6 filetów z sandacza, każdy po 140 g
1 łyżka masła
6 dużych liści szałwii
Oliwa z oliwek
2 duże ziemniaki
Sól
2 gałązki rozmarynu
Pieprz
2 ząbki czosnku
 

Nasza rada:

Podawać ze szpinakiem i sosem na bazie białego wina


Przygotowanie

Sandacz w ziemniaczanym wrapie (1)
Pozbawić filety sandacza ości i skóry. Przeciąć każdy z nich na pół, przyprawić solą i pieprzem, włożyć do środka liść szałwii i złożyć.
Sandacz w ziemniaczanym wrapie (2)
Obrać ziemniaki i pokroić je w długie paski przy użyciu spiralnej krajalnicy.
Sandacz w ziemniaczanym wrapie (3)
Owinąć ciasno filety paskami ziemniaczanymi. Smażyć jedną stronę filetów na patelni z oliwą z oliwek przez około 5 minut, do uzyskania złotobrązowego koloru.
Sandacz w ziemniaczanym wrapie (4)
Następnie przewrócić filety na drugą stronę, dodać rozmaryn, rozgniecione ząbki czosnku i masło i smażyć je przez kolejne 5 minut.