Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Sandacz w pergaminie


Sandacz w pergaminie - MAKRO Inspiracje

Liczba porcji: 6 / Czas przygotowania: ok. 50 minut

 Składniki:
6 filetów z sandacza (900 g)
2 łodygi selera naciowego
1 mały korzeń imbiru
1 mała papryczka chili
200 g pomidorów cherry
12 łyżek oliwy z oliwek
6 łodyg kolendry
sól i pieprz
12 arkuszy pergaminu, ok. 25 x 25 cm
nić kuchenna

Sandacz w pergaminie krok po kroku

Przygotowanie

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 1
Oczyść selera, obierz imbir i drobno je posiekaj.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 2
Pokrój papryczkę chili w małe krążki, a pomidory w dość cienkie plastry.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 3
Opłucz filety z sandacza, osusz i pokrój w równe części.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 4
Połóż 2 arkusze pergaminu jeden na drugim na każdy z filetów i rozprowadź mieszankę selera, imbiru i chili na środku. Następnie ułóż filety na górze.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 5
Połóż 2–3 plasterki pomidora i po jednej łodydze kolendry na każdym z filetów, dopraw filety solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 6
Zawiń pergamin tworząc zamknięte paczki.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 7
Zwiąż je tak, jak wiąże się papierek na cukierku.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 8
Piecz paczki w piekarniku nagrzanym do 200°C (w przypadku piekarnika z termoobiegiem 180°C) przez około 20 minut.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 9
Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 10
Ułóż paczki na talerzu i rozwiń je.

Sandacz w pergaminie - przygotowanie krok 11
Skrop oliwą z oliwek
MI-07-sandacz-w-pergaminie-12
Podawaj ze świeżą bagietką.