Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Roladki z indyka ze szparagami

Smaczne połączenie szparagów z mięsem z indyka nie tylko zachwyci Cię smakiem, ale też wyglądem. Smażony boczek doda tej potrawie charakteru i sprawi, że każdy kęs będzie rozpływał się w ustach.

Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania ok. 45 min.

Roladki z indyka ze szparagami
Składniki:   
12 sznycli z piersi indyka 150 ml śmietany
750 g szparagów (białych i zielonych) Pietruszka
150 g boczku Sól
2 szalotki Pieprz


Sposób przygotowania:

Ułożyć piersi z indyka na płasko i delikatnie je zmiękczyć, odrobinę doprawić i przykryć boczkiem. Zblaszować szparagi w osolonej wodzie i zrolować po jednym zielonym i jednym białym szparagu w każdym kawałku indyka. Pozostałe szparagi oraz szalotki drobno pokroić.

Obsmażyć roladki na patelni, a następnie piec w piekarniku w temperaturze 150°C przez około 12 minut. Na patelni podsmażyć pokrojone szparagi oraz szalotki, podlać śmietaną i pozostawić na chwilę, żeby śmietana się zredukowała. Dodać soli i pieprzu do smaku.