Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Pulpeciki ze szpiku kostnego


Pulpeciki ze szpiku kostnego - MAKRO Inspiracje

Ilość: około 35 sztuk / Czas przygotowania: około 45 minut

Składniki:
120 g wołowego szpiku kostnego 4 kromki suchego chleba tostowego 
80 ml mleka 1 jajko
1 żółtko 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
70 g bułki tartej  
Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie

Przygotowanie

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 1
Podgrzej kości na patelni, aby wydobyć z nich szpik, przepuść go przez sito i zaczekaj aż ostygnie.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 2
Odkrój skórki z chleba i pokrój pozostały chleb w kostki.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 3
Podgrzej mleko, namocz w nim chleb i zaczekaj aż ostygnie.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 4
Dodaj do mleka z chlebem posiekaną pietruszkę i jajka.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 5
Dobrze wszystko wymieszaj.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 6
Ubij szpik na pianę i dodaj go do mieszanki z chleba i mleka.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 7
Dodaj bułki tartej, aby zagęścić konsystencję. Odstaw wszystko na chwilę.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 8
Uformuj małe kawałki lub kuleczki i zagotuj je w gorącym wywarze.

Pulpeciki ze szpiku kostnego - przygotowanie krok 9
Pulpeciki są gotowe, kiedy zaczną wypływać na wierzch.