Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Przystawki na imprezę

Przystawki na imprezę

Przekąski

Potrzebne składniki:

Szynka parmeńska z gruszką i czarnym sezamem

  • Szynka parmeńska – 20 – 30 g
  • Gruszka – ½ szt.
  • Czarny sezam - 5 g
  • Miód – 1 łyżka stołowa

Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwy


Krewetki tygrysie podane na dipie z awokado, chilli i kolendry
  • Krewetki tygrysie – 5 szt.
  • Avocado – 1 szt.
  • Chilli – 1 szt. 
  • Kolendra – 10 g
  • Limonka – 1/2 szt.
  • Sól morska

Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: średni


Świeże figi z mozzarellą i oliwą z dyni

  • Figi – 2 szt.
  • Mozzarella 125 g – 1 szt.
  • Bazylia purpurowa – 10 g
  • Oliwa z pestek dyni – 10 ml

Czas przygotowania: 10 minut
Poziom trudności: łatwy


Wydrukuj przepis »

Przygotowanie

Szynka parmeńska z gruszką i czarnym sezamem

krok 1
Krok 1: Gruszkę obieramy i tniemy w plastry, posypujemy sezamem i skrapiamy miodem.
krok 2
Krok 2: Układamy szynkę i dokładamy gruszkę.

Krewetki tygrysie podane na dipie z avokado, chilli i kolendry

krok 1
Krok 1: Krewetki grillujemy lub smażymy na patelni.

krok 4

Krok 4: Na talerzu układamy avocado, następnie wciskamy krewetki, dekorujemy kolendrą

krok 2
Krok 2: Wyciskamy limonkę, następnie dodajemy posiekane drobno avocado, chilli, kolendrę.
krok 3
Krok 6: Przyprawiamy solą morską.

Świeże figi z mozzarellą i oliwą z dyni

krok 1
Krok 1: Figi kroimy na 4 części i wkładamy do oliwy na kilka minut.
krok 2
Krok 2: Mozzarellę przecinamy na pół i zaczynamy serwować.
krok 3
Krok 3: Danie dekorujemy listkami bazylii i pieprzem.

Odkryj więcej smakowitych przepisów!