Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Posypka z kurek

Sierpień to czas, gdy zaczynają pojawiać się pierwsze sezonowe grzyby. Złoto-żółte kurki uszlachetniają potrawy dzięki swojemu orzechowemu aromatowi.


Przygotowanie

Posypka z kurek - krok 1
Podsmaż kurki na patelni na dużym ogniu razem z pokrojonym w kostkę chlebem, gruboziarnistą musztardą, czosnkiem, ziołami i masłem.

Posypka z kurek - krok 2
Posypka z kurek - krok 3
Umieść wszystkie składniki na kawałku folii.

Posypka z kurek - krok 4
Zawiń w roladę. Włóż na chwilę do zamrażarki.

Posypka z kurek - krok 5
W ten sposób będzie można pokroić roladę w plasterki i wykorzystać jako pyszną posypkę do mięsa.

Posypka z kurek - krok 6
Posypka z kurek - krok 7
Posypka z kurek - krok 8