Nie jesteś naszym Klientem?

Załóż kartę MAKRO teraz

Pikantny dip z koziego sera z warzywami


Pikantny dip z koziego sera z warzywami

Przepis na 6 porcji. Czas przygotowania - 45 minut

Składniki:
300 g sera koziego
5 rzodkiewek
225 g serka śmietankowego
1 duża łodyga selera naciowego
300 g półtłustej kwaśnej śmietany
1 duża cebula
1,5 łyżki soku z cytryny
Bazylia
po ½ łyżki suszonego rozmarynu i tymianku
3 łyżki prażonych orzeszków piniowych
½ łyżki papryki
Sól
9 pomidorków cherry
Pieprz

Sposób przygotowania:

Wymieszać serek kozi, serek śmietankowy i kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, aby uzyskać gładką masę. Dodać suszone zioła do tego dipu i doprawić go papryką, solą i pieprzem do smaku. Przełożyć masę do małych pojemniczków. Pokroić pomidorki i rzodkiewki w ćwiartki, ułożyć je po równo w pojemniczkach.  Posiekać drobno seler i cebulę, a następnie posypać nimi dip. Na koniec udekorować listkami bazylii. Posypać prażonymi orzeszkami piniowymi.